bandfoto_motion_biercantus_2017

Motion

Biercantus band

Motion_mainslider_9
Motion_Biercantus_13

Meezing garantie

Motion_Biercantus_11

Cantusregels

Plaspauze's

Cantus straffen

Motion_Biercantus_15

Sfeergarantie!

Motion_Biercantus_10

Een onvergetelijke biercantus organiseren?

Zoekt u een band voor uw biercantus, dan bent u bij Motion Allround Coverband op het juiste adres. Met een speciaal repertoire, de juiste kleding en een flinke dosis enthousiasme, is meezingen gegarandeerd. Tevens kunnen wij u ontlasten in het regelen van bepaalde zaken. Dit zorgt voor een compleet geheel! Wij doen op een dergelijke avond waar we goed in zijn: het publiek uit volle borst mee laten zingen, zorgen dat het bier rijkelijk vloeit en dat iedereen broederlijk op de tafels danst. “Trink, trink, brüderlein trink!!”

 • Biercantus repertoire

  Keuze uit een breed assortiment biercantus nummers

 • Avondvullend programma

  Avond- of middagvullend programma, inclusief plaspauze’s, straffen en muzikale opvulling

 • Biercantus leider

  We hebben een ervaren en enthousiaste, vaste Biercantusleider (Praesses).

 • Goede afstemming

  Goede afstemming met de organisatie wat betreft de invulling van het programma en de aanlevering van de songteksten

 • Passende kledij

  Tijdens de cantus komen wij in stijl ten tonele! Wij zorgen voor een passende outfit.

 • Veel interactie met het publiek

Motion Live zien?

U bent van harte welkom! Via het contact formulier kunt u een afspraak met ons plannen. Dit kan tijdens één van onze optredens of tijdens een repetitie.

De meest aangevraagde biercantus nummers

Motion Coverband heeft ruime ervaring met biercantussen. Met ons uitgebreide repertoire (+100 nummers) zijn wij in staat om een passend programmaboekje samen te stellen. Het repetoire bestaat uit echte cantus liederen. De stijl varieert tussen Hollandse klassiekers zoals ‘Bloed Zweet en Tranen’, ‘Ademnood’ en ‘Wat zullen we drinken en Engelstalige meezingers  zoals ‘500 Miles’, ‘Sweet Caroline’ en ‘Angels’. Hieronder de top 5 meest aangevraagde nummers.

 1. Neil Diamond – Sweet Caroline
 2. Puddy’s – Hey wir wollen die eisbären sehen
 3. Guus Meeuwis – Het dondert en het bliksemt
 4. André Hazes – Bloed zweet en tranen
 5. Lawineboyz – Als we gaan

Met ons uitgebreide repertoire brengen we elke biercantus tot een sfeervol hoogtepunt. Indien u hierin speciale wensen heeft, kunt u contact met ons opnemen. Wij denken graag mee aan de juiste invulling van uw avond Naast biercantussen hebben wij ook ruime ervaring met optreden tijdens tentfeesten. Een ding is zeker wij zorgen voor sfeer!

Biercantus begrippen voor beginners

Voor cantussen gelden enkele regels welke in meer of mindere mate nageleefd kunnen worden. Hieronder enkele veelvoorkomende begrippen:

Codex: zangbundel
Silentium: STILTE !
Ad sedes: bevel om te gaan zitten
Praesidium: bestuur van de cantus
Praeses: De Voorzitter
Ab-actis: Secretaris
Quaestor: Penningmeester
Cantor: Voorzanger
Corona: alle aanwezigen op een cantus
Commilto: aanwezige op een cantus
Tempus: plaspauze
Ad pedes: ga staan
Ad sedes: ga zitten
Ad primam: strofe wordt op bevel van de Praeses ingezet
Ad fundum: glas leegdrinken tot de bodem in 1 hef
Ad libitum: drinken naar vrijheid
Ad satis: drinken zoveel de Praeses nodig acht
Tempus commune: plaspauze voor de gehele groep

Onze biercantus straffen op een rijtje

Om de cantus op een ‘ordelijke wijze’ te laten verlopen is de cantus leider aangesteld. Hij heeft het grote cantus boek waar het regelement in vermeld staat. Zo geldt er één hele belangrijke regel: iedereen luistert naar de cantus leider! Tijdens het zingen wordt er overigens niet gedronken. Dit wordt pas gedaan wanneer de cantus leider dit aangeeft. Tijdens het zingen kun je immers niet drinken. Zo gelden er ongeveer 10 regels die voorafgaand aan de cantus vermeld worden. Tijdens de cantus worden ongehoorzame deelnemers gestraft. De zwaarte van de straf wordt uiteraard bepaald door de cantus leider. Hieronder enkele voorbeelden van typische straffen. Als coverband kunnen wij een format van het cantusboekje, inclusief straffen aanleveren.

Ad vleermuis :
De gestrafte wordt ondersteboven gehouden en drinkt zo zijn glas leeg.

Ad Kangoeroe:
De gestrafte drinkt al springend zijn glas leeg.

Ad Camembert:
De gestrafte trekt een sok uit en trekt die over zijn glas. De gestrafte dient nu door zijn sok het glas leeg te drinken.

Ad schoendum:
De gestrafte trekt een schoen uit. In deze schoen wordt een glas leeggegoten. De gestrafte drinkt uit zijn schoen.

Ad Pavlov:
De gestrafte drinkt iedere keer als iemand van de Senior met een belletje rinkelt een ad fundum, tot het einde van de cantus.

Wat kunt u verwachten met Motion als biercantus band?

Na één optreden op een cantus waren wij verkocht! Een cantus is een waar festijn om als coverband op te treden: wat een ambiance en gezelligheid. Er is niks leukers dan een zaal vol met mensen die vanuit hun tenen elk nummer mee zingen! Een biercantus is niet compleet zonder entertainment. Wilt u een onvergetelijke avond met veel interactie? Dan kunt u overwegen om Motion Coverband in te huren.

Duidelijke afstemming

Wanneer u een cantus organiseert, komt er veel werk bij kijken: posters, biertafels, kannen, bediening, een cantusboekje en natuurlijk het entertainment. Motion Coverband heeft veel ervaring als biercantus entertainment. Wij kunnen u dan ook helpen in het organisatietraject met de volgende aspecten:
– Inhoud van het cantusboekje
– Verzinnen van de straffen
– Regelen van een cantusleider (optioneel)
– Regelen van een ondersteunende DJ (optioneel)
Hierin houden wij altijd in het achterhoofd dat het publiek een onvergetelijke avond moet hebben en dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Hoe ziet het programma eruit met Motion Coverband

Een cantus begint doorgaans met het welkoms woordjes van de cantusleider. Hij vertelt hoe de avond eruit ziet en wat de regels zijn. Hierna beginnen we met het gezamenlijk zingen van ‘Het Wilhelmus’. Dit is het teken dat de cantus gestart is! Iedereen staat op scherp, want wie zal toch de eerste straf krijgen? De cantusleider houdt goed in de gaten of de deelnemers zich aan de regels houden. Wanneer dit niet het geval is (en dat is bij bijna elk nummer) wordt er een straf uitgedeeld. De zwaarte van de straf varieert per overtreding en zorgt elke keer weer voor veel reacties vanuit de zaal. Na elk nummer wordt er gezamenlijk het ‘drinklied‘ gespeeld (de verkorte versie uiteraard), waarna iedereen legaal mag drinken! Uiteindelijk komt het erop neer dat de gasten veel zingen, op de tafels dansen en dat het bier rijkelijk zal vloeien! Uiteraard is de indeling van de avond af te stemmen met u als organisator.

De kosten van Motion als cantus band

De kosten van Motion Coverband zijn afhankelijk van enkele aspecten: de grootte van de zaal, reisafstand, datum, duur van het evenementen en of we een DJ en/of cantusleider voor u moeten regelen. Deze kunt u bij ons aangeven op het contactformulier. Binnen enkele dagen ontvangt u van ons meer helderheid over de kosten en beschikbaarheid.

Net zo enthousiast als wij over het concept biercantus? Of heeft u nog vragen? Wij beantwoorden ze graag! Motion is naast biercantus band o.a. als gala band, feestband en kermis band te boeken.

XML Sitemap