Biercantus Band

Motion als BIERCANTUS band? Wij WILLEN BIER!

Wat is een biercantus?

Een biercantus is een zangfestijn waarbij je aan de hand van de voorzangers onder het genot van de nodige biertjes allerlei liedjes uit de liederenbundel gaat zingen. De voorzangers van coverband Motion staan op het podium en zingen voor, waarbij iedereen volgt vanwege de makkelijke meezingers. Maar…. Tijdens het zingen mag niet gedronken worden! En er gelden nog meer regels tijdens deze avond… Luister goed naar de cantusleider en gehoorzaam…. want anders heb je zo een straf aan je broek hangen!

Gedurende de avond wordt de sfeer steeds losser, zodat deze uiteindelijk uitmond in een mooie grote chaos of polonaise! Iedereen die weleens bij een biercantus is geweest kan waarschijnlijk onderschrijven hoe mooi dit verbroederende festijn is!

De biercantus straffen op een rijtje

Om de cantus op een ‘ordelijke wijze’ te laten verlopen is de cantus leider aangesteld. Hij heeft het grote cantus boek waar het regelement in vermeld staat. Zo geldt er één hele belangrijke regel: iedereen luistert naar de cantus leider! Tijdens het zingen wordt er overigens niet gedronken. Dit wordt pas gedaan wanneer de cantus leider dit aangeeft. Tijdens het zingen kun je immers niet drinken. Zo gelden er ongeveer verschillende regels die voorafgaand aan de cantus vermeld worden. Tijdens de cantus worden ongehoorzame deelnemers gestraft. De zwaarte van de straf wordt uiteraard bepaald door de cantus leider. Hieronder enkele voorbeelden van typische straffen.

Ad vleermuis :
De gestrafte wordt ondersteboven gehouden en drinkt zo zijn glas leeg.
Ad gangoeroe:
De gestrafte drinkt al springend zijn glas leeg
Ad gestrekte arm:
De gestrafte drinkt met volledig gestrekte arm zijn of haar glas leeg.

Doordat wij de show volledig kunnen verzorgen, kunnen we een scherpe totaalprijs maken.
Wij hebben de mogelijkheid een DJ mee te nemen in onze offerte, waardoor de band afgewisseld kan worden met een DJ.

Uiteraard kunt u als organisator meedenken aan de invulling van het programma inzake de biercantus. Voor een vollediger beeld van ons programma, neem vooral een kijkje in ons repertoire.